Veelgestelde vragen

Home / Veelgestelde vragen

Vraag en Antwoord

Tanden bleken

De behandeling zelf duurt ongeveer 1 uur. We doen daaraan voorafgaand altijd eerst een uitgebreid consult, waarbij we het gebit bekijken en alvast een inschatting maken van het resultaat. Ook na de behandeling gaan we samen met u het resultaat bekijken. In totaal bent u ongeveer 1 ½ uur bij ons binnen.

Voor de behandeling mag je eerst een intakeformulier invullen en krijg je een uitgebreid consult. Als je daarna de behandeling wilt ondergaan, krijg je eerst een beschermlaagje op je lippen en een mondspreider in om de lippen wat uit elkaar te zetten. Bij de behandeling worden je tanden voorbehandeld en er wordt een whitening-gel op je tanden aangebracht. Daarna komt de plasmalamp op je tanden te staan, daarin wordt om de 15/20 minuten (afhankelijk van de behandeling) de whitening-gel bijgewerkt of vervangen. Ondertussen kun je het beste ontspannen TV kijken. Na de behandeling hebben we nog maar een paar minuten nodig om de materialen van je tanden te verwijderen en kun je direct het resultaat in de spiegel bekijken.


Bekijk in het onderstaand filmpje hoe het tanden bleken in zijn werk gaat.

Tijdens de behandeling krijg je een mondspreider in. Deze is er alleen voor om de tanden vrij te houden van de lippen. Het is niet bedoeld om de kaken uit elkaar te zetten en voelt niet alsof er een afdruk wordt genomen. Er loopt slechts een dunne strip tussen de kiezen door en we adviseren juist om de kiezen ontspannen op elkaar te houden tijdens de behandeling. We weten uit ervaring dat dit door iedereen goed is vol te houden. Mocht iemand hier angstig voor zijn, dan zullen we eerst heel voorzichtig uitproberen hoe de mondspreider aanvoelt vóór we met de behandeling beginnen.

We adviseren om na een behandeling de eerste 2 á 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomaten ketchup. Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kun je weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Nee, voor de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden je mag alles gewoon eten en drinken. Eventueel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet kan.

Dit hangt af van je consumptiegedrag en het onderhoud, daarna loopt het resultaat geleidelijk af.

De behandeling zoals wij hem toepassen zal voor ieder gebit gegarandeerd het beste resultaat geven. In grote lijnen wordt deze behandeling door alle specialisten overal ter wereld gebruikt om tanden witter te maken. Wij weten wat onze klanten willen, namelijk: het mooiste resultaat, op een veilige, comfortabele manier, voor de laagste prijs. Onze behandelingen zorgen hier gegarandeerd voor bij ieder gebit. Daarom heb je geen verschillende behandelingen nodig of alternatieve thuisbleek methodes.

Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen, door goed te poetsen en als zich aanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kun je gebruik maken van onze nazorgproducten, waaronder de complete care set. Hiermee worden nieuwe verkleuringen beperkt / vermeden.

De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets aan de structuur van je tanden veranderd waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor, dit is een heel langzaam en geleidelijk proces.

De behandeling is niet schadelijk en verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden zijn gekomen. Na één behandeling is namelijk het maximaal haalbare resultaat bereikt en kunnen je tanden niet meer witter worden. Het heeft dus geen zin om na een korte tijd een tweede behandeling te ondergaan, je zult dan weer op precies hetzelfde resultaat uitkomen als na de eerste behandeling. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt houden adviseren we om de behandeling te herhalen met een opfrisbehandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud.

Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van je gebit en zaken die je tanden verkleuren. Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid moet je denken aan voedingswaren die veel suikers bevatten of zuur zijn. Hier wordt je tandglazuur zacht van. Bijna alles wat je dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan je tanden, alleen het een veel meer dan het ander. Bijvoorbeeld roken geeft veruit de meeste verkleuringen, daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook je tanden het meest verkleuren. Door je gebit goed te onderhouden komen deze verkleuring minder snel in je tanden terecht.

Bij de een worden de tanden witter dan bij de ander. Het resultaat is bij iedereen anders. Wel kunnen we altijd de witst mogelijke kleur voor jouw tanden behalen. Dus het maximaal haalbare resultaat voor je gebit is altijd mogelijk en zal al in één behandeling worden bereikt. Dit komt door onze moderne behandelingstechnieken. Er wordt altijd vóór de behandeling een nauwkeurige inschatting gemaakt hoe wit je tanden zullen worden en je kunt dan zelf beslissen of je de behandeling wilt ondergaan. Ook kunnen we de behandeling afzwakken als je bang bent dat je tanden te wit zullen worden

Je dient het bedrag direct na de behandeling te voldoen. Je kunt bij ons alleen contant betalen. Je krijgt direct de factuur mee.

Het tanden bleken wordt over het algemeen door verzekeraars gezien als een esthetische behandeling en wordt daardoor niet altijd vergoed. Echter zijn er verzekeringsmaatschappijen die onze behandeling wel vergoeden als je een uitgebreid (tandheelkundig) pakket hebt. Dit verschilt dus per verzekeraar. Wil je weten of jouw verzekeringsmaatschappij de behandeling (gedeeltelijk) vergoedt? Neem dan contact op met je verzekeraar en zij kunnen je daar meer over vertellen. We raden aan om als je bij ons bent behandeld in ieder geval je factuur in te dienen. Je verzekeringsmaatschappij zal hier dan vanzelf een beslissing over nemen.

Download de Whiteplus voedingslijst om optimaal resultaat te boeken

Kronen, bruggen, facings en vullingen worden niet gebleekt. Dit zijn geen natuurlijke organisme en reageren niet of anders op de bleekgel en bleeklamp.

Nee, gedurende de zwangerschap en borstvoeding mag je de behandelingen niet laten uitvoeren.

De hardheid van het glazuur veranderd door zure stoffen. Dit zijn stoffen met een lage ph waarde, bijvoorbeeld sinaasappelsap. De hardheid van het tandglazuur wordt met 94% verlaagd door sinaasappelsap. Dat wordt weer geneutraliseerd door het speeksel, dus na anderhalf uur is die ph waarde weer neutraal. Door het bleken met 6% peroxide wordt de hardheid verlaagd met ongeveer 5%. Dit is heel minimaal en ook dat is binnen anderhalf uur weer helemaal ph neutraal door het speeksel.

Wanneer u een glas cola drinkt wordt er een heel klein beetje calcium afgebroken. Hierdoor verandert de calcium – fosfaat verhouding. Ook calcium wordt vanzelf weer aangevuld. Vandaar dat ook hierbij gezegd kan worden dat de effecten van het bleken met 6 % peroxide veel minder zijn dan heel veel zaken die men dagelijks eet en drinkt en de effecten van het bleken om deze reden klinisch verwaarloosbaar zijn.

Het tandglazuur bevat mineralen om het tandglazuur sterk en gezond te houden. Door het bleken met 6% peroxide wordt er een hele kleine hoeveelheid van die mineralen aan het tandglazuur onttrokken. Dit noemen wij demineralisatie van het tandglazuur. De demineralisatie is heel licht, zo licht zelfs dat het binnen 24 uur weer is aangevuld door de mineralen die in het speeksel zitten. Dit wil zeggen dat dit binnen 24 uur na de behandeling weer precies hetzelfde is als dat het voor de behandeling was.

Voor tandenbleken behandeling moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Staat je vraag er niet tussen?

Stel je vraag via het contactformulier of neem contact op met één van onze medewerkers via 06-31945919.