Gebitsprothese (kunstgebit) van Whiteplus

Whiteplus, de specialist in gebitsprotheses

Whiteplus is specialist in het maken van gebitsprotheses! Uw natuurlijke gebit wordt na verloop van tijd minder sterk. Misschien komt dan ook het moment dat een volledige gebitsprothese een goede optie is. Heeft u al een gebitsprothese, maar ervaart u problemen bij het kauwen en spreken? Dan komt dat vaak doordat uw gebitsprothese door het slinken van de kaak wat losser komt te zitten. Een nieuwe prothese biedt dan al snel uitkomst. Wellicht moet de prothese opnieuw worden opgevuld (het zogenaamde ‘rebasen’) en hoeft de prothese niet meteen te worden vernieuwd. U kunt voor uw gebitsprothese in elk geval uitgaan van een levensduur die varieert van 5 tot 10 jaar.

Gebitsprothese op implantaten?

Bezorgt uw gebitsprothese u pijn? Of zit uw prothese op de onderkaak wel erg los? Dan kan het zo zijn dat u in aanmerking komt voor implantaten in uw onderkaak. Uw prothese steunt op de implantaten, wat uw kaak ontlast. Pijnklachten verdwijnen dan binnen korte tijd.

Vergoeding door de verzekering

De meeste behandelingen door een tandprotheticus kunt u geheel of deels laten vergoeden. In welke mate, verschilt per zorgverzekeraar en hoe u daar verzekerd bent. Uiteraard speelt ook uw aanvullende verzekering een rol. Een tandprotheticus werkt in de eerstelijnsgezondheidszorg. Onze samenwerkende tandartsen hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij uw nota direct bij hen indienen, waarna u van uw verzekeraar het overzicht ontvangt.

Volledige gebitsprothese

Krijgt u een volledig nieuw kunstgebit, dan geldt een vergoeding van 75% vanuit uw basisverzekering. De overige 25% kunt u mogelijk laten vergoeden via een aanvullende verzekering.

Deel gebitsprothese

Voor een gedeeltelijke gebitsprothese geldt geen vergoeding vanuit uw basisverzekering. Tandprothetische praktijk Lamp dient uw nota in bij uw zorgverzekeraar, die vervolgens bekijkt op welke vergoeding u mogelijk recht heeft vanuit een aanvullende verzekering.

Onze medewerkers staan je graag te woord om al jouw vragen te beantwoorden en vast te stellen welke behandeling het best bij jou past. Dit kan zowel telefonisch als tijdens een intakegesprek op afspraak. Vraag hieronder een vrijblijvend intakegesprek aan.

Wist je dat wittere tanden bijdragen aan een gezonder leven en een positief zelfbeeld?

Gezond zijn, is meer dan alleen dan de afwezigheid van ziekte. Dit inzicht komt ook tot uiting in de definitie die de wereldgezondheidorganisatie (WHO) hanteert. Gezondheid is een staat van complete welzijn op fysiek,geestelijk en sociaal gebeid en niet allen de afwezigheid van ziekte of zwakheid.

Ook het gebit speelt bij gezondheid zoals WHO definieert een belangrijke rol. Een mooi gebit kan ook bij dragen tot de psychische en sociale gezondheid.