Gebitsimplantaten

Bij Whiteplus kunt u ook terecht voor een voorziening op implantaten. Het kan zijn dat u één of meerdere kronen nodig heeft, of dat u alle elementen mist. In dat geval bestaat de mogelijkheid om een kroon op implantaat te nemen, of een kunstgebit op implantaten. Whiteplus werkt al geruime tijd samen met diverse tandartsen en wij hebben zeer goede ervaringen met het plaatsen van implantaatwerkstukken.

Hoe verloopt de procedure?

Wanneer u geïnteresseerd bent in onze nieuwe tandheelkundige behandeling, kunt u uw gegevens invullen in het contactformulier of een terugbelverzoek aanvragen.Wij werken met tandartsen op verschillende locaties in heel Nederland. Deze bekijkt of de situatie in uw mond geschikt is, of u voldoende kaakbot heeft en hoe de algemene gezondheid van uw mond is Na het helingsproces worden door de tandarts de afdrukken gemaakt en worden op het laboratorium de kronen of de protheses vervaardigd. Het is raadzaam om tijdens de periode van de behandeling niet te roken.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een “kunstwortel” waarop een kroon, brug of prothese geplaatst kan worden wanneer uw eigen tand of kies en wortel ontbreekt.

Wanneer neem ik een implantaat?

Zodra bij u één, enkele of alle tanden/kiezen ontbreken kunt u kiezen om door middel van implantaten met kronen, bruggen of protheses weer te komen tot een mooi en functioneel gebit voor een langdurige oplossing.

Kom ik in aanmerking voor een implantaat?

Onze tandspecialisten kunnen bepalen of u in aanmerking komt voor een implantaat. Dit is naast uw eigen voorkeuren, afhankelijk van de dikte en gezondheid van uw kaakbot en de gezondheid van uw tandvlees. Daarnaast moet u na het plaatsen van het implantaat en de gewenste overkapping, gemotiveerd zijn deze goed te onderhouden en te zorgen voor een goede mondgezondheid. Ook is het belangrijk om tijdens de implantaatbehandeling en het helingsproces niet te roken daar, dit bewezen schadelijke effecten heeft op het langdurige goede resultaat van uw implantaatbehandeling.

Welke materialen worden er gebruikt voor een implantaat?

Er zijn verschillende merken van implantaten die u veelal ook nog de keus bieden uit verschillende materialen. De meeste implantaten bestaan uit titanium of zirkonium. Afhankelijk van uw eigen wensen, het advies van de behandelend tandspecialist, dat verband houdt met de locatie van uw implantaat en de druk, en uw budget kiest u het uiteindelijke implantaat.

Wat wordt er vergoed door uw zorgverzekeraar?

Als u een gebit krijgt op implantaten dan wordt de behandeling, inclusief het gebit, meestal door de ziektekostenverzekeraar vergoed. U hoeft slechts een geringe eigen bijdrage te betalen. Uw verzekeraar geeft u altijd van te voren schriftelijk een overzicht van hun vergoeding en uw eigen bijdrage. Als de verzekering een machtiging heeft afgegeven voor het laten plaatsen van kronen op implantaten dan weet u precies wat uw eigen kosten zijn voordat u aan de behandeling begint.

Wat zijn de voordelen van implantaten?

Implantaten in de onderkaak zorgen er voor dat u geen last meer heeft van een loszittende onderprothese. Ook uw pijnklachten zijn verholpen omdat de prothese goed op zijn plaats blijft zitten. U kunt weer vol zelfvertrouwen eten en praten zonder dat u bang hoeft te zijn dat de prothese verschuift of los komt. Op de plaatsen waar de implantaten zitten zult u geen last meer hebben van het slinken van het kaakbot. Heeft u kronen op implantaten dan kunt u ervan verzekerd zijn dat Whiteplus er voor zorgt dat u een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Heeft u een brug die op implantaten is bevestigd dan weet u dat er geen andere elementen beslepen zijn en dat dit helpt om uw gezicht zijn natuurlijke vorm te laten behouden.

Onze medewerkers staan je graag te woord om al jouw vragen te beantwoorden en vast te stellen welke behandeling het best bij jou past. Dit kan zowel telefonisch als tijdens een intakegesprek op afspraak. Vraag hieronder een vrijblijvend intakegesprek aan.

Wist je dat wittere tanden bijdragen aan een gezonder leven en een positief zelfbeeld?

Gezond zijn, is meer dan alleen dan de afwezigheid van ziekte. Dit inzicht komt ook tot uiting in de definitie die de wereldgezondheidorganisatie (WHO) hanteert. Gezondheid is een staat van complete welzijn op fysiek,geestelijk en sociaal gebeid en niet allen de afwezigheid van ziekte of zwakheid.

Ook het gebit speelt bij gezondheid zoals WHO definieert een belangrijke rol. Een mooi gebit kan ook bij dragen tot de psychische en sociale gezondheid.