Facings van Whiteplus

Whiteplus, de specialist in facings

Het is ons streven om facings te maken van topkwaliteit. De tandartsen waarmee wij samenwerken zijn gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde.Hierbij hebben zij velen jaren ervaring in het plaatsen van facings, zowel van composiet als van porselein.

Wilt u facings laten plaatsen op uw tanden, dan begint u met het maken van een afspraak via de site of telefonisch. Het is van groot belang dat er eerst bekeken wordt of uw gebit geschikt is voor het plaatsen van facings. Onze samenwerkende tandarts stelt met u een behandelplan op zodat u weet wat er gaat gebeuren en wat de kosten zullen zijn. Daarna worden er gebitsafdrukken gemaakt van de situatie zoals die nu is en gaat de tandarts de tanden prepareren waar en indien nodig. Na het nemen van de afdrukken wordt begonnen met de vervardiging. Na een bepaalde periode, wanneer de facings voor uw tanden gereed zijn, komt u terug voor het laten plaatsen.

Wat is een facing precies?

Met een facing kan de vorm of kleur van een tand worden gewijzigd. Uw tanden zien er net zo natuurlijk uit als een oorspronkelijk gebit. Wanneer u een spleetje tussen uw tanden of kiezen wilt laten opvullen, biedt een facing de oplossing. Ook verkleurde, afgebroken en scheve tanden kunnen naar wens worden aangepast. Bij een facing wordt gebruik gemaakt van vulmateriaal van composiet of wordt een porseleinen schildje aangebracht.

Een facing kan van verschillende materialen gemaakt worden met verschillende eigenschappen. In principe is een facing van composiet eenvoudiger aan te brengen en goedkoper dan een facing van porselein. De duurzaamheid van de laatsgenoemde tandheelkundige techniek is echter groter. Samen met de tandarts bepaalt u welke methode het beste past bij uw wensen.

Welke behandelingen zijn er ?

Facing van composiet

Het plaatsen van een facing van composiet kan in een behandeling voltooid worden. Een facing van composiet is opgebouwd uit hetzelfde materiaal als een vulling. De behandeld tandarts brengt het composiet laagje voor laagje aan zodat er een facing ontstaat die exact aansluit bij de rest van uw tanden. Voorafgaand wordt de tand met zuur bewerkt om deze ruwer te maken. Op deze wijze zal de facing beter hechten aan uw tand.

Facing van porselein

Een facing van porselein wordt geplaatst in twee fasen. Tijdens het eerste bezoek slijpt de tandarts een dun laagje van het glazuur van de te behandelen tand. Hierdoor sluit de facing goed aan op uw tand en voelt deze comfortabel aan. Na het beslijpen wordt er eenvoudig een nauwkeurige afdruk gemaakt van uw tand. In het tandtechnisch laboratorium wordt van deze afdruk een model gemaakt. Aan de hand van dit model wordt een facing ontworpen die exact aansluit op de rest van uw gebit. Tijdens uw tweede bezoek plaatst de tandarts de nieuwe facing met een speciale lijm.

Vergoeding door de verzekering

Afhankelijk van welke ziektekostenverzekeraar u heeft en welk pakket u heeft afgesloten is het mogelijk dat u een vergoeding ontvangt voor het laten plaatsen van facings. Het is altijd de moeite waard om hiervoor bij uw verzekering te informeren.

Onze medewerkers staan je graag te woord om al jouw vragen te beantwoorden en vast te stellen welke behandeling het best bij jou past. Dit kan zowel telefonisch als tijdens een intakegesprek op afspraak. Vraag hieronder een vrijblijvend intakegesprek aan.

Wist je dat wittere tanden bijdragen aan een gezonder leven en een positief zelfbeeld?

Gezond zijn, is meer dan alleen dan de afwezigheid van ziekte. Dit inzicht komt ook tot uiting in de definitie die de wereldgezondheidorganisatie (WHO) hanteert. Gezondheid is een staat van complete welzijn op fysiek,geestelijk en sociaal gebeid en niet allen de afwezigheid van ziekte of zwakheid.

Ook het gebit speelt bij gezondheid zoals WHO definieert een belangrijke rol. Een mooi gebit kan ook bij dragen tot de psychische en sociale gezondheid.